Czy wiecie, że płyn do mycia naczyń nie musi służyć wyłącznie do mycia naczyń? Odkryliśmy jego inne zastosowanie. Skórka owoców i warzyw kupowanych w sklepach jest pokryta nie tylko zanieczyszczeniami naturalnymi takimi jak ziemia czy piasek, ale również̇ resztkami nawozów naturalnych i sztucznych oraz niebezpiecznymi dla zdrowia środkami chemicznymi, takimi jak pestycydy, konserwanty i drobnoustroje chorobotwórcze np. bakterie, wirusy i grzyby.
EWG (Environmental Working Group) co roku publikuje listę 12 najbardziej skażonych pestycydami warzyw i owoców. W 2020 roku na liście znalazły się: truskawki, szpinak, jarmuż, nektarynki, jabłka, winogrona, brzoskwinie, wiśnie, gruszki, pomidory, seler naciowy i ziemniaki. Dlatego przed spożyciem lub obróbką chemiczną konieczne jest dokładne mycie warzyw i owoców.
Niestety, większość́ Polaków stosuje tylko wodę̨ lub zwykły płyn do mycia naczyń́, który pozostawia szkodliwy film na powierzchni skórki i wpływa na smak warzyw i owoców. Hipoalergiczny Płyn do Mycia Naczyń stworzony w laboratoriach OnlyEco może być stosowany nie tylko do mycia naczyń, ale również do mycia warzyw i owoców.
Płyn OnlyEco zmywa naturalne woski i brud (kurz, ziemia, piasek, zanieczyszczenia organiczne) z powierzchni skórki warzyw i owoców. Skuteczne usuwa niebezpieczne dla zdrowia środki chemiczne, takie jak pestycydy, herbicydy, konserwanty, metale ciężkie i pozostałości nawozów. Zawarta w formule biosurfaktyna z rzepaku wykazuje właściwości antybakteryjne. Nie zmienia smaku warzyw i owoców. Jest w 100% bezpieczny dla całej rodziny – błyskawicznie się̨ zmywa i nie zostawia filmu na powierzchni skórki, a co ważne nie zmienia smaku, zapachu i składu chemicznego warzyw i owoców.
Jak go stosować? Wystarczy dodać kilka kropel do miski z wodą i na kilka minut zanurzyć warzywa i owoce, a następnie spłukać́ pod bieżącą wodą.
Wszystkie produkty czyszczące OnlyEco posiadają certyfikat ECOCERT.
źródło: inf. prasowa